@blackout8, май си станал известен.
Някой явно е показал темата на Ивелин Михайлов и той отговори защо Исторически парк го няма на борсата.
Не знам дали става за нашия, но, ако е точно за този - явно инвеститорът, които му е дал инфо си няма представа от капиталов пазар(а това е лошо за нашия форум), а спрямо отговора на на г-н Михайлов, май и той не е запознат, а това вече е наистина лошо.
Прав е, че масово се пишат глупости из форумите, но тук таме има и нещо по-различно от това ... и май съгласието ми с неговата теза е до тук.
Никой не е набирал капитал през БФБ, елементарна справка:
Сирма Груп Холдинг АД набра 11,5 млн. лв. от борсата
Именно защото инвеститорите не са шарани и искат информация, за това има нещо наречено
проспект:
http://www.sirma.bg/wp-content/uploads/2016/09/01_Проспект_Регистрационен-документ-_-Част-1.pdf
Качваш се на фондова борса не заради престижа, а за капитала, в случая компанията набира 11,5 милки, за под 200к разход по поемане. Честно казано не е зле престижа плащащ по малко от 2% за близо 12 милки увеличение на капитал ...
http://www.sirma.bg/wp-content/uploads/2016/09/02_Проспект_Ценни-книжа_Част-2.pdf
Щом тезата ти е да знам, че
има малко инфо в нета, затова ми се обадете и ще ви обясня всичко, вместо да напишеш една камара с информация, означава, че или не цениш времето си или не ценищ времето на потенциалните си клиенти ...
Всичко, това няма общо с жизнеността на проекта и способността му да се реализира, че и да е печеливш, но не може с такова поведение, да чакаш да дойдат големите и сериозните играчи. Ако е такъв играч от световно ниво взима си инвестиционен банкер, плаща си проспекти и листване и набира за нула време средства, ако е толкова рентабилен проект, а няма да ходи да си губи времето в гаражно емитиране на акции. То си личи, че таргета му е малки играчи, обръщенията в нета, как нямал време за нищо, но пък имал време да дава инфо на всеки по отделно и барабар с това да си дава вид на единствения обучител в БГ. Обучител, който не знае какво се случва на фондова борса ... това идва да ти говори за цялата цялостност и почтеност на мениджмънта.
Отново казвам, ако иска да се прави на такъв каквото си дава вид, вместо да дава видео обръщения и да си губи времето търсейки дребни играчи, щеше да направи един road show през всички големи Инвестиционни Посредници в БГ, за да си осигури тези 50 милки евра ... А в добавка, може да намери и финансиране от вън, но пак ще трябва да има една камара с данни, няма как да мине с малкото и оскъдно инфо, което е към този етап.
Всеки има глава на раменете си, аз никога не съм инвестирал в компания при най-меко казано протоворечив мениджмънт и никога не бих, но пък
с удоволствие бих отишъл в този парк, ако в бъдеще се окаже реалност.
ПП Пусни тема в инвестор.бг - чудно ми е какво ще кажат
Мнение не може да се счита за база на взимане на каквото и да е инвестиционно решение свързано с покупка-продажба на ЦК!